Qui som?

Racó és un centre educatiu d’activitats extraescolars i de lleure, que va començar l’any 1969 quan un grup de pares i mares de Sabadell, preocupats per la formació humana i cristiana dels seus fills, va decidir fundar una associació juvenil que ajudés a les famílies en el temps de lleure dels seus fills.

S’adreça a nois d’entre 8 i 18 anys. La seva finalitat és complementar la tasca educativa que desenvolupen, fonamentalment, la família i l’escola.

L’orientació cristiana de les activitats de Racó està confiada a l’Opus Dei. És cert que a Racó els nois aprenen a jugar a futbol, a tocar instruments, a gaudir de la natura… però no són només aspectes secundaris en la seva educació: la formació que els nois reben a Racó incideix en punts essencials, com a les virtuts i els valors.

Per a les famílies

Racó està dirigit per uns pares de família que formen la Junta directiva. Procuren que els pares dels socis puguin participar de diferents mitjans de formació que els ajudin en la seva tasca com a educadors i en el millorament personal: xerrades de formació cristiana, cursos d’orientació familiar, cine-fòrums, etc.

Cada soci té assignat un “coach” o preceptor que procura ajudar al noi a desenvolupar els valors i virtuts que el portaran a millorar en l’estudi, ajudar als pares en les tasques pròpies de la llar, l’aprofitament del seu temps, etc.

 

Al llarg de durant el curs tenen lloc a Racó diferents esdeveniments que reuneixen totes les famílies del Club: la presentació de les activitats a l’inici del curs, l’arrossada familiar, l’esquiada familiar, la representació teatral, el Romiatge al mes de maig, el sopar de fi de curs.

Diapositiva2.PNG

Què fem?

  • L’estudi és l'activitat reina del club. En arribar a Racó els nois a les tardes tenen un horari mínim d’estudi i treball que han de respectar, segons la seva edat.

  • A Racó hi ha equips de futbol que entrenen setmanalment. Els entrenadors de Racó procuren ensenyar als jugadors a fer equip amb els altres, conviure, perdonar, ajudar, comprendre, valorar l’esforç, etc.

  • Els tallers d’entre setmana són variats: iniciació en alguns instruments musicals (guitarra, baix, bateria), cuina, teatre, ping-pong, etc.

  • Els plans de cap de setmana: excursions, gincames, celebracions d’aniversaris, activitats de caire assistencial, acampada a la muntanya, bicicletada, etc.

  • Durant les vacances, tant de Setmana Santa com d’estiu s’organitzen per a les diferents edats i cursos acadèmics cursats dels nois, convivències o campaments, que faciliten, a més del descans, un tracte més intens entre els nois i fomenten l’amistat i l’esperit de servei.

Com es fa soci?

Cal fer una entrevista prèvia dels pares i l’interessat amb un dels preceptors del club. Omplir la fitxa de soci amb les dades bancàries. (Podeu descarregar els documents en PDF).